Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσο πρέπει να κοιμάται ένα πρωτακι;

Τα πρωτάκια χρειάζονται 9 ώρες ύπνο!

Ένα καλό ξεκίνημα για τους μικρούς μαθητές στη σχολική ζωή, ειδικά τα «πρωτάκια», είναι απαραίτητο να κοιμούνται τουλάχιστον εννέα ώρες, να πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι τους το βράδυ και να έχουν σταθερές συνήθειες στον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

 «Τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται λιγότερο απ' όσο απαιτείται για την ομαλή διανοητική ανάπτυξη, γεγονός που κρίνεται αρνητικά, δεδομένου ότι ο χαμένος ύπνος δεν αναπληρώνεται», σημειώνει ο Ραμόν Κλαντέγιας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας και καθηγητής Ψυχολογίας. Ο ίδιος και η ομάδα του εξέτασαν τις συνήθειες 142 παιδιών από έξι έως επτά ετών, τα οποία φοιτούν σε διάφορα σχολεία και δεν έχουν παθολογικά προβλήματα σε σχέση με τον ύπνο. 
Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά κοιμούνται κατά μέσο όρο 8 ώρες την ημέρα, επτά στα δέκα επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τις 9 το βράδυ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και κοιμούνται μετά τις 11 τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα. Αυτός ο ρυθμός ζωής, που δεν διαφέρει και πολύ από αυτό των ενηλίκων, αφήνει από νωρίς τα σημάδια του στα παιδιά. 

Οι Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά, που κοιμούνται από 8 έως 9 ώρες, έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο από τα παιδιά που κοιμούνται από 9 έως 11 ώρες. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο λίγος και άστατος ύπνος επηρεάζει τη λειτουργία της μνήμης στα παιδιά, καθώς και το κέντρο του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη μάθηση.

Πηγή:www.imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου