Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Το δέντρο που ήθελε να ταξιδέψει
(η συνέχεια της ιστορίας)

Το δεντράκι ήταν απογοητευμένο γιατί το όνειρό του δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Άρχισε τότε να κλαίει απαρηγόρητο. Οι φίλες του οι δροσοσταλίδες ήταν αποφασισμένες να το βοηθήσουν.  Τότε κάτι παράξενο συνέβη: Ο ήλιος κρύφτηκε και άρχισε να βρέχει πολύ δυνατά. Ήτανε λες και οι δροσοσταλίδες όλου του κόσμου είχανε μαζευτεί, είχαν γίνει ένα πελώριο σύννεφο και άρχισαν να πέφτουν με ορμή πάνω στο μικρό δεντράκι.
Τότε σχηματίστηκε ένα άγριο ποτάμι, ένας χείμαρρος που ξερίζωσε το δέντρο μας και το πήρε μαζί του. Το δέντρο ταξίδευε σαν καράβι στο ποτάμι. Πήγε μακριά, πολύ μακριά, σχεδόν στην άκρη της Γης, πέρα από το αντικρινό βουνό.
Κάποτε έφτασε σε ένα όμορφο χωράφι και σταμάτησε. Οι ρίζες του απλώθηκαν στο αφράτο από τη βροχή χώμα. Αυτό έγινε το καινούριο του σπίτι. Εκεί έζησε την υπόλοιπη ζωή του. Όταν πια ήταν γέρικο, πολλά χρόνια μετά από την περιπέτειά  του, μίλαγε στα πουλάκια που ζούσαν στα κλαδιά του και έχτιζαν εκεί φωλιές. Ποτέ κανένα τους δεν πίστεψε πως το πεύκο είχε φτάσει εκεί από την άλλη άκρη της Γης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου