Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Μαθήματα μαγειρικής

Είπαμε πολλά για τη διατροφική αξία του λαδιού, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας στην κουζίνα.Σήμερα το κολατσιό μας στο διάλειμμα το φτιάξαμε μόνοι μας και ήταν μυρωδάτα λαδοκούλουρα!
ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα (μαγειρική)
1 φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε λίγο τη ζάχαρη με το λάδι, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό(προσοχή φουσκώνει!), ρίχνουμε λιγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ωραίο ζυμάρι. 
Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.Αν θέλουμε το ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σχήματα ή ... πλάθουμε κουλουράκια με τα δυο χεράκια!
Τα βάζουμε σε ταψι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160ο C για 15 λεπτά.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου